شاید شما هم شنیده باشید که نوعی آنتیاکسیدان بهنام لوتئین برای چشمها مفید است، اما مطالعات علمی چنین چیزی را تایید نکردهاند. با اینحال، همین مطالعات نشان میدهند که لوتئین میتواند در مقابل سرطان از انسانها محافظت کند.
اسفناج، سبزی مهمی است که مقدار قابل توجهی از لوتئین، زیگزانتین و کاروتنوئیدها برای بدن فراهم میکند. البته اسفناج خام یا کمتر پختهشده، حاوی لوتئین بیشتری است. این مواد مهم، مولکولهای ناپایدار (رادیکالهای آزاد) را قبل از آسیبرسانی به سلولهای بدن، از بین میبرند. بعضی از مطالعات نشان دادهاند که همین عناصر میتوانند از افراد در مقابل سرطانهای دهان، مری و معده محافظت کنند. مطالعات دیگری هم نشانگر این هستند که کاروتنوئیدهای موجود در اسفناج، خطر ابتلا به سرطانهای تخمدان، ریه، اندومتریال و کولورکتال را کاهش میدهند. نکته دیگر اینکه اسفناج خام یا کمتر پختهشده، حاوی لوتئین بیشری است.